Big Blox

Deze gokkast draagt de naam Big Blox, en zoals de naam al doet vermoeden, draait alles om grote blokken die bij elke draai op je scherm vallen. Dit is wat het spel uniek maakt, want het garandeert dat je speelt met opvallend grote blokken, in tegenstelling tot sommige andere spellen waar het puur geluk is om zo’n enorm symbool op je scherm te krijgen.

In tegenstelling tot Spinata Grande, ook van Yggdrasil, waar je moet hopen op het verschijnen van een gigantisch symbool, wordt dit bij Big Blox gegarandeerd bij elke draai. Het spel heeft een humoristisch oerwoudthema dat doet denken aan Gonzo’s Quest, maar in plaats van een avonturier die op zoek is naar een schat in de jungle, draait het hier om de inboorlingen en totempalen die in die regio worden gemaakt.

Waardes

De waarde van de symbolen varieert, en je kunt combinaties maken op een van de 243 beschikbare winlijnen. Naast reguliere symbolen zijn er ook wilds, die net zo waardevol zijn als het meest waardevolle karakter in het spel. Hoewel de prijzen op zichzelf niet extreem hoog lijken, bedenk dat ze tot 243 keer zo groot kunnen zijn als je hele scherm gevuld is met dat specifieke karakter.

Feature van de gokkast

De centrale feature van het spel is de Big Blox Feature. Bij elke draai krijg je een Big Block, wat in feite een symbool is dat minimaal twee bij twee vakjes in beslag neemt. Deze blokken kunnen groter worden en zich uitbreiden naar links, rechts, boven of beneden, mogelijk zelfs het volledige speelscherm in beslag nemen. Een vol scherm met een bepaald symbool kan aanzienlijke winsten opleveren, vooral op een gokkast met 243 winlijnen, met het potentieel om 3888 keer je inzet te winnen.

Over de Wilds

Naast de gewone symbolen zijn er ook wilds, die andere symbolen kunnen vervangen. Opvallend is dat je in Big Blox zelfs Big Block Wilds kunt krijgen, waardoor je kans maakt op nog grotere winsten. Als een Big Block Wild verschijnt, kan het symbool zelfs uitbreiden tot maximaal vier bij drie vakjes, wat leidt tot aanzienlijke winsten.